Yumuşak Suyun Özellikleri
En çok içme sularında kullanılan yumuşak sular sağlığa faydalarıyla bilinmektedir. Yalnızca içmek için değil temizlik ve hijyen için de tercih edilmektedir. Kıyafetlerinizin ve yüzey alanlarınızın daha az deterjan kullanarak daha derin bir şekilde temizlenmesine olanak tanıyan yumuşak suları arıtıcı cihazlarla elde edebilirsiniz.
Yemek yapımında kullanılan yumuşak su lezzet oranını olumlu yönde etkilediğinden mutfağın her alanında yumuşak su kullanımı desteklenmektedir. Buhar kazanlarında, sıcak su tesisatlarında, vakum pompalarında da yumuşatılmış su kullanılmaktadır.
- Yumuşatılmış suyun en büyük yararı şüphesiz ki insan sağlığına olan yararları olarak sıralanabilir.
- Sert suyun böbreklere bıraktığı zararları bırakmaz ve fizyolojik olarak herhangi bir hasara sebep olmaz.
- Yüzeyleri temizleme esnasında herhangi leke veya iz bırakmaz böylece temizlik işlemeleriniz başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Kahve makineleriniz, çay makineleriniz, su ısıtıcı cihazlarınızın ömrünü uzatır.
- Çamaşırlarınız daha temiz ve daha yumuşak bir şekilde yıkanmasını sağlar. Tesisat sistemlerinizin ömrünü uzatır. Yumuşak su kullanarak temizlik malzemelerinizden tasarruf sağlamanız da ayrıca mümkün olmaktadır.
- Sert suyun meydana getirdiği hasarları önlemenin kesin çözümü olarak yumuşatılmış sular ile hem kendi sağlığınızı hem çevrenizin sağlığını hem de aletlerinizin sağlığını gözetmiş olursunuz.
Sert su, kalsiyum ve magnezyum gibi yüksek konsantrasyonda çözünmüş minerallere sahip olan sudur. Saf haliyle su, sert su minerallerini içermez ve doğal olarak su yumuşaktır. Fakat bu mineraller, suyun kireç taşı gibi kalsiyum ve magnezyum içeren kayalardan geçtiğinde toplanır.
Yumuşak su, daha yüksek bir sodyum içeriği ve küçük bir kalsiyum ve magnezyum konsantrasyonuna sahip olan sudur. Su arıtma cihazlarının sahip olduğu su yumuşatma sistemleri ile sert suyun içindeki kimyasallar engellenir ve yumuşak su elde edilir.
Çok değerlikle katyonların yüksek bir konsantrasyonu suyun sert olmasına yol açar. Kalsiyum ve magnezyum en yaygın kaynaklarıdır. Su genellikle aktığı yerden bunları toplar. Yağmur suyu ve arıtma suyu yani sağlıklı su yumuşaktır.
Yumuşak Su Nedir?
Suya sertlik kazandıran minerallerden arınan suya yumuşak su denilmektedir. Saf suyun kireçtaşı bulunan kayalardan geçerek magnezyum ve kalsiyum elementleriyle birleşmesiyle oluşan karışıma sert su denmektedir. Saf suyun aktığı yerden topladığı bu elementler suya sertlik kazandırmaktadır. Bu yüzden arıtılmış ve yağmur suları yumuşak sular olarak kabul edilmektedir.
Günümüzde yumuşak su elde etmek için geliştirilen birçok yöntem mevcuttur ve insanlar sağlık koşullarını göz önünde bulundurdukları zaman bu yöntemleri değerlendirme arayışı içerisine girmektedirler. Arıtma sistemlerinde bulunan özel filtreler ile sizler de şebekenizden musluklarınıza taşınan sularınızı yumuşatabilir ve sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.
Sert Suyun Etkileri
Sert suyun böbreklere zararı gibi insan sağlığına olumsuz etkileri vardır. Bunun yanında bulaşık ve banyolara leke ve iz bırakır, ev aletlerine daha da fazla zarar verir. Sıhhi tesisatın tıkanmasına neden olan, kazanlarda ısı kışını bozan ve aşırı ısınma yaratan tortu, kireç gibi birikintileri bırakır. PVC borularda kireç birikmesine neden olur ve suyun akışını azaltır. Duş başlıklarını tıkayarak, saçın sertleşmesine yol açar.
Su ısıtıcıları, kahve makineleri gibi cihazların ömrünü kısaltır. Yıkanan çamaşırların sert olmasına neden olur ve iyi yıkama sağlanmaz. Suyun sert olduğunu anlamanın en kolay yöntemi elinizi sabunla yıkamaktır. Elinizi sabunla yıkadığınızda eliniz köpürmüyorsa bu suyun sert olduğunu gösterir. Yumuşak suda böyle sorunların hiçbiri yaşanmaz.
Suyunuz sert ise; bir su arıtma sistemleri suyunuzu yumuşatır ve aileniz için mükemmel hale getirir. Evinize profesyonel olarak kurulmuş bir su arıtma cihazınız olduğunda, suyunuzu içmek için güvenli hale getirir.
Suyunuzun aileniz için ne kadar önemli olduğunu ve kireçlenmiş borularla yaşayacağınız maliyet tasarruflarını düşündüğünüzde, evinizde su arıtma sistemleri bulunması düşündüğünüzden daha uygun maliyetli olacaktır.
Sert Suyla Yumuşak Su Arasındaki Farklar Nelerdir
Sert sular ve yumuşak sular kullanıcılar tarafından sıklıkla karıştırılmış olsa da birbirleri arasında farklar vardır. Ayrıca sert ve yumuşak sular kullanıcılarına göstermiş oldukları etkileri bakımında da değişiklik gösterir. Sert sular, içerisinde bol miktarda magnezyum, kalsiyum ve yüksek miktarda çözünürlüğe uğramış mineraller bulundurur.
Durumun böyle olması sert suların doğal hali ile içilebilmesi için uygun değildir. Bu sebep ile daha yumuşak bir yapıya sahip olan doğal sular tercih edilir. Sert sular genellikle kireç taşlarının bulunduğu kısımdan çıkarlar. Öyle ki kireç taşları bol miktarda kalsiyum ve magnezyum içeren ürünlerdir.
Sert suların aksine yumuşak yapılı sular, yüksek oranda sodyum, oldukça az miktarda da kalsiyum ve magnezyum içerirler. Yaşam alanlarında günlük olarak sık kullanıma sahip olan sular genellikle sert sulardır. Sert sular su arıtma ve yumuşatma cihazları sayesinde kullanılabilir hale getirilir. Bu cihazlar sayesinde sular hem arıtılır hem de temizleme işlemini görmüş olurlar. Ayrıca arıtma ve yumuşatma cihazları sayesinde suyun içerisinde bulunan kimyasallar yok edilerek su yumuşatılır.
Hangi Su Tercih Edilmelidir?
Yaşam alanlarında kullanılan teknolojik aletlerin uzun ömürlülüğü ve insan sağlığı açısından kullanılması en ideal sular yumuşak sulardır. Yumuşak sular hem içme hem de kullanım için en sağlıklı seçimlerdir. Buna rağmen yaşam alanlarında kullanılan şehir suları yüksek sertliktedir. Bu sebep ile arıtma veya yumuşatma cihazlarının kullanımı gerekli hale gelir.
Ayrıca kullanılan bu cihazlar ile bakterilerin ve tortuların da sudan arınması sağlanır. Su arıtma ve yumuşatma cihazları birçok farklı çeşitte üretilirler. Bu anlamda kişinin isteğine bağlı olarak sadece musluğa takılıp içme suyu olarak veya ortamın genel su hattına takılarak tüm suların arıtılması sağlanabilir.
Yaşam alanlarında yumuşak su olmasını sağlayan arıtma ve yumuşatma cihazları özellikle son yıllarda büyük bir ilgi görmeye başlamıştır. Bu cihazlar sayesinde sert suyun sebebiyet verdiği birçok olumsuzluk engellenmiş olur. Yüksek teknoloji ile üretilmiş olan bu cihazlar, doğru kullanım, bakım ve temizlik ile uzun yıllar boyunca kullanım için uygundur.
Su Arıtma Cihazlarının Avantajları
Teknolojinin gelişimi ile birlikte insan hayatına giren birçok değişikliklerden bir tanesi de su arıtma cihazlarıdır. Su arıtma cihazları son yıllarda hemen hemen tüm evlerde rastlayabilmek mümkün. Su arıtma cihazları içerisinde bulunan filtreler ve süzgeçler sayesinde su içerisindeki bakterilerin, mikrobiyolojik hücrelerin, tortuların ve kimyasallar maddelerin arıtılmasını sağlar. Bu sayede insan sağlığında ciddi problemler eyol açabilecek sorunlar ortadan kalkmış olur. Ayrıca depolama sistemleri sayesinde elde edilen temiz suyun dinlendirilmesinde de yardımcı olurlar.
En İyi Su Arıtma Cihazı Nasıl Seçilir?
Yaşam alanlarında kullanılan su arıtma cihazları kalite, cihazın uzun ömürlü kullanıma sahip olmasının yanı sıra elde edilen suyun da sağlıklı olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Bu sebep ile su arıtma cihazı seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Su arıtma cihazları alınırken mutlaka elektronik aksama ürünlerinin tescil onaylı, suyun arıtılması ve depolanmasında kullanılan filtre, su tankının kaliteli olması ve güvenilir firmalardan temin edilmesi başlıca dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır.
Yumuşak Su Değerleri Ne Olmalıdır?
Özellikle içme suyu konusunda bireylerin oldukça hassas ve dikkatli olmaları önerilir. Çünkü suyun içindeki kimyasallar bireylerin sağlığına zarar verebilmektedir. Bu gibi sebeplerden ötürü kişiler su ve özelliklerini iyice tanımalı ve buna göre hareket etmelidir. Yumuşatılmış suyun kullanımının faydalarını sıralayan uzmanlar aynı şekilde yumuşak suyun değerlerinden de bahsetmektedir. Bu bilgilere göre yumuşak suyun değer aralıkları değişmektedir.
Örneğin 0-5 Fransız sertliği (Fr) değer aralığındaki sular çok yumuşak, 5-10 Fr değer aralığındaki sular yumuşak, 10-20 Fr değer aralığındaki sular orta sert, 20-30 Fr değer aralığındaki sular çok sert olarak belirlenmiştir. Bireylerin içme sularında dikkat etmeleri gereken bir diğer nokta ise suyun pH derecesidir. 7,5-8,5 pH değeri aralığında bulunan sular da uzmanlar tarafından ideal sular olarak nitelendiriliyor.
Yumuşak Su Nerelerde Kullanılır?
Yumuşak Su Nedir sorusunu cevapladıktan sonra bir diğer soru ise yumuşak su nerelerde kullanılır sorusudur. Yumuşak suyun kullanım alanları oldukça geniştir. En çok içme sularında kullanılan yumuşak sular sağlığa faydalarıyla bilinmektedir. Yalnızca içmek için değil temizlik ve hijyen için de tercih edilmektedir.
Kıyafetlerinizin ve yüzey alanlarınızın daha az deterjan kullanarak daha derin bir şekilde temizlenmesine olanak tanıyan yumuşak suları arıtıcı cihazlarla elde edebilirsiniz. Yemek yapımında kullanılan yumuşak su lezzet oranını olumlu yönde etkilediğinden mutfağın her alanında yumuşak su kullanımı desteklenmektedir. Buhar kazanlarında, sıcak su tesisatlarında, vakum pompalarında da yumuşatılmış su kullanılmaktadır.
Yumuşak Su İçilir Mi?
Yumuşak Su Nedir Sorusunu cevapladık. Yumuşak su içilir mi sorusunun cevabı şüphesiz ki evet içilir olacaktır. Sert suyun sağlığa zararları bilim insanları tarafından ortaya koyulmuş gerçeklerdir. Bu sebepten ötürü magnezyum ve kalsiyum bakımından zengin olan sert sular yerine mineral dengesinin standart olduğu yumuşak suların tüketilmesi sağlığa faydalı olacaktır.
Yumuşak su yalnızca içmek için değil aynı zamanda hayatınızın birçok alanında size fayda sağlayacaktır. Sert su içmek insan sağlığına zararlıdır. Böbreklerde ciddi hasarlara sebep olan bu suların yumuşatılarak tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Sert suyun içindeki kimyasallar arıtma işlemiyle engellenir ve yumuşak su elde edilir.
Yumuşak Su Nedir, Yararları Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Arıtma işlemleri gerçekleştirilerek sert suların içindeki kimyasalların engellenmesi ile elde edilen suya yumuşak su denmektedir. Bu suların içindeki sodyum miktarı artar. Günlük hayatımızda kullanılan suyun niteliği ve kalitesi sertlik ve yumuşaklık durumlarına göre sınıflandırılmaktadır. Sağlık açısından oldukça büyük fayda sağlayan yumuşak su; sert suyun zararlı minerallerden arınmış halidir.
Yumuşak suyun herkes tarafından bilinen ve kabul edilen yararları vardır. Cilt sağlığını olumlu yönde etkilemekte ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızda etkin rol oynamaktadır. Yumuşak suyla temizlenen ürünlerin, ısıtma cihazlarının ve suyla çalışan tüm cihazların ömrünü uzatmaktadır. Sert suyun tesisatınıza bıraktığı tahribatı bırakmaz.
Yumuşak Su Ne Demektir Kısaca?
Yumuşak su ne demektir kısaca? Yumuşak su insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Yumuşak sular hem daha lezzetli hem de daha sağlıklıdır. Bununla birlikte endüstri gibi alanlarda da cihazlarınızın ömrünü uzatır. Bununla birlikte sert sular, magnezyum ve kalsiyum mineralleri içerir. Fakat yumuşak sular, sert sularda bulunan mineralleri içermemektedirler. Kısaca doğal sular yumuşak sulardır.
Sert Su Yumuşak Suya Göre Ne Olur?
Sert su yumuşak suya göre ne olur? daha çok sodyum bulundurur. Yumuşak sular ise magnezyuma sahiptir. Günümüzde kullanılan suların geneli sert sulardan oluşmaktadır. Sert sular, su arıtma ve yumuşatma cihazları vesilesiyle arıtılmaktadır. Böylelikle sular yumuşatılmış olur. Su yumuşatma cihazları sert suyun içerisinde bulunan kimyasalları, yumuşak hale getirmektedirler
Yumuşak Suyun Sert Suya Göre Avantajları Nedir?
Yumuşak suyun sert suya göre avantajları nedir? oldukça fazladır. Yumuşak su kullanımı ile daha az temizlik malzemeleri almış olursunuz. Bununla birlikte elbiseleriniz uzun ömürlü olmaktadır. Aynı zamanda elbiseleriniz parlak olmaya devam eder. Banyoda lekeler oluşmaz. Bardak ve tabaklarda lekeler oluşmaz. Yumuşak suların daha pek çok avantajları vardır.
Sert Suyun Özellikleri
- Temizlikte daha fazla sabun kullanılmasına sebep olur.
- Hoş olmayan acımsı bir tadı vardır.
- Çamaşırları yıpratır ve grileştirir.
- Sert sular kaynatıldıklarında kabın dibinde kireç tortusu bırakır.
- Sıcak su kullanılan boru, çamaşır makinesi, mutfak eşyaları gibi araçlarda kireçlenme oluşturur.
- Sert sularla yapılan çay bulanık olur.
- Su şebekelerinde kullanılan borularda sert sulardan kaynaklanan kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat birikerek su akışını zorlaştırır.
- Su ısıtma araçlarında biriken kireç daha fazla enerji tüketimine yol açar.
Yumuşak Suyun Özellikleri
- Yumuşak su ile daha az sabun ve temizlik malzemesi kullanılır.
- Su ısıtma araçlarının ömrü daha uzun olur.
- Yumuşak suyun içim lezzeti daha iyidir.
- Çamaşır ve bulaşık makinelerinin rezistans ömrü uzun olur, enerji tü- Resim 5.6: Rezistans ketimi azalır (Resim 5.6).
- Yumuşak sularla yapılan çay daha berrak olur.
- Yumuşak sularda daha az kireç tortusu oluştuğu için su tesisatlarına BİLGİ KUTUSU zararı az olur.
Bilgi:
- 1 Alman Sertliği: 1 L suda Yumuşak suyla banyo yapıldığında cilt yumuşak, saçlar parlak olur. 10 mg CaO
- 1 Fransız Sertliği: 1 L suda 10 mg CaCO3
- 1 İngiliz Sertliği: 0,7 L suda 10 mg CaCO3 içerir.
Suyun Sertlik Dereceleri
Su sınıfı | İngiliz sertlik derecesi | Alman sertlik derecesi | Fransız sertlik derecesi | Ppm (mg/l) | Suyun İçile bilirliği |
Çok Yumuşak | 0-5 | 0-4 | 0-7 | 0-72 | İçilebilir |
Yumuşak | 5-10 | 4-8 | 7-14 | 72-145 | İçilebilir |
Orta Sert | 10-15 | 8-12 | 14-22 | 145-215 | İçilebilir |
Sert | 15-23 | 12-18 | 22-32 | 215-325 | İçilemez |
Çok Sert | 23-38 | 18-30 | 32-42 | 325-545 | İçilemez |
Aşırı Sert | 38 üzeri | 30 üzeri | 42 üzeri | 545 üzeri | İçilemez ve Kullanılamaz |
Sert ve Yumuşak Su Nedir?
Su sadece sudur, değil mi? Peki zorunlu değil. Yaşadığınız yere bağlı olarak, evinize sert veya yumuşak su verilebilir. Her ikisi de bulaşık yıkamak veya duş almak gibi evde içmek ve kullanmak için tamamen güvenli olsa da farklı özelliklere sahiptirler ve bu nedenle yüzeyler ve ürünlerle farklı şekillerde reaksiyona girebilirler.
Sert su nedir?
Başlamak için, sert suyun ne olduğuna ve bazı özelliklerine bakalım. Yağmur suyu doğal olarak yumuşaktır, ancak yere düştüğünde ve emildiğinde tebeşir, kireç, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri toplayabilir. Yumuşak suyu sert suya çevirebilen bu minerallerdir ve ayrıca suyun neden bazı bölgelerde diğerlerinden daha sert olabileceğini açıklar. Örneğin, İngiltere’nin güneydoğusu çok sert suya sahiptir, çünkü zeminde bol miktarda kireçtaşı ve tebeşir bulunur.
Kalsiyum, demir ve magnezyumun tümü sert suda bulunabilir, ancak sert su tam olarak nasıl ölçülür? Bunu ölçmek için kullanılan birim PPM veya milyonda parçadır. Bu, suda bir milyonda kaç tane ‘sertlik’ parçacığının çözüldüğünü temsil eder.
Sert su, genellikle kireç tortusu olarak bilinen mineral birikintilerini geride bırakabilir. Suyun sert olduğu bir bölgede yaşayanlar için kireç, musluklarınızı, duş başlıklarınızı, su ısıtıcınızı, bulaşık makinenizi ve hatta ısıtma sisteminizi etkileyen gerçek bir acı olabilir. Sıcak su, soğuk sudan daha hızlı buharlaştığından, sıcak su kullanan cihazlarda daha hızlı kireç birikmesi olabilir.
Sert su sizin için kötü mü?
Açıkladığımız gibi, sert su, yumuşak sudan daha fazla mineral içerir ve bu, onu içmenin aslında daha faydalı olabileceği anlamına gelir. Kalsiyum, demir ve magnezyum gibi minerallerin tümü, sert su içtiğimizde alınabilir ve bu da tadı yumuşak sudan daha iyi hale getirir.
Sert su sizin için kötü olmasa da ısıtma sisteminiz için iyi bir haber olmayabilir. Sistemdeki su kazanınız tarafından ısıtılıp radyatörlerinizin etrafından beslendiği ve ardından soğutulduğu için kalsiyum birikintileri oluşabilir. Radyatörlerde soğuk noktalar bırakabilir veya sorun kötüleşirse bunları tamamen bloke edebilirler.
Buna karşılık, kazanınız evinizi ısıtmak için mücadele edebilir, bu da daha fazla çalışması ve daha fazla enerji kullanması gerektiği anlamına gelir. Kalorifer tesisatınızda kireç olduğunu gösteren kesin bir işaret, kombinizden gelen ıslık sesidir. Bu, su ısıtıcısı olarak bilinir ve fazla kalsiyum birikintilerinden kurtulmak için sistemin yıkanması gerekebilir, sisteminiz için en iyi çözüm için bir profesyonelden tavsiye alın.
Sert suyunuz olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Aşağıdaki durumlarda sert suyunuz olup olmadığını anlayabilirsiniz:
- Sabun köpüğü oluşur. Sabun ve diğer temizlik ürünlerinin kullanıldığı yerlerde, suyun sert olduğu bir bölgede yaşıyorsanız sabun köpüğü de gelişecektir. Bu nedenle sabun köpüğü banyoda, duş perdelerinde ve perdelerde, lavabolarda ve hatta ellerinizde gelişebilir. Ellerinizi yıkarsanız ve üzerlerinde bir film hissederseniz, muhtemelen sert suyunuz vardır.
- Bulaşıklarda ve cam eşyalarda lekeler görünüyor. Bu lekeler, öğeyi sabun ve sert suyla yıkamanın neden olduğu kalsiyum birikintileridir.
- Giysilerdeki lekeler görünüyor. Bulaşıklarınızda lekeler oluşabileceği gibi, suyun sert olduğu bir bölgede yaşadığınızda giysilerinizde de lekeler oluşabilir. Giysiler ayrıca sert suyla yıkandığında daha hızlı yıpranabilir.
- Düşük su basıncınız var. Düşük veya düşük su basıncı, sızıntı, aynı anda çalışan birden fazla cihaz veya hatta su tedarikçisinin talebi gibi birçok şeyden kaynaklanabilir. Ancak bazen borulardaki mineral birikimlerinden kaynaklanabilir. Bunlar borunun genel çapını azaltarak su akışını azaltır. Bu genellikle düşük basınca neden olabilir.
Sert veya yumuşak suyunuz olup olmadığından hala emin değilseniz, Aqua Cure aracını kullanabilirsiniz. Bölgenizdeki su sertliğini öğrenmek için posta kodunuzu girmeniz yeterlidir.
Suyunuz çok yumuşak olabilir mi?
Genel olarak, ‘çok’ yumuşak su diye bir şey yoktur. Yukarıdaki tablomuza göre, yumuşak su, milyon su partikülü başına sıfır ila 50 sertleştirici mineral içerir. Orta derecede yumuşak suda bu, 51 ila 100 PPM’ye yükselir. Gösterdiğimiz gibi, yumuşak su aslında cildiniz, saçınız ve cihazlarınız için daha faydalı olabilir.
YUMUŞAK SUYUN BAŞKA NE FAYDALARI VARDIR?
- Muhtemelen yumuşak su kullandığınızda fark ettiğiniz ilk şey daha az temizlik malzemesi alıyor olmanızdır. Bulaşık deterjanı, şampuan, çamaşır deterjanı ve sabunu daha az kullanırsınız. Bunun sebebi yumuşak suyun çok güçlü temizleyici bir güç olmasıdır. Daha az kullanıp daha iyi sonuç alırsınız. Normal olarak ½ veya 2/3 daha az temizlik ürünüyle aynı hatta daha iyi sonuç alırsınız.
- Elbiseleriniz uzun ömürlü ve parlak olur. Sertsu mineralleri kumaşta bırakır. Bu ise onların donuk ve kirli görünmesine sebep olur. Çamaşır makinenizde daha uzun ömürlü olur.
- Lekeler ve halkalar banyoda oluşmazlar.
- Bardak ve tabaklarda çizgiler oluşmaz.
- Sert suyun bıraktığı film tabakası ve sabun kalıntıları olmadığı için kirli yerler ve duvarlar daha kolay ve hızlı temizlenir.
- Yumuşak suyla banyo yaptığınızda cildiniz daha yumuşak olur. Banyodan ve duştan cildinizde gerçek temizliği hissederek ve yenilenmiş olarak çıkarsınız. Aynı zamanda pürüzlü ve kuru cilt özelliklerini azaltır.
- Eğer saçınızı boyuyorsanız rengi uzun süre parlaklığını korur. Toptan Su Arıtma Suyu İçme Suyu Olarak Kullanmayacağız, Buna Rağmen Suyun Arıtılması Gerekli midir? Musluklardan akan su, belki doğrudan içilmeyebilir, ancak dolaylı yollardan insan vücuduna girebilmektedir. Sebze, meyve yıkama, diş fırçalama ve vücut temizliğinde kullanılan suyun sağlıklı olması oldukça önemlidir. Bunun dışında bina tesisatının ve evlerdeki cihazların korunması için suyun arıtılması gereklidir.
“Yumuşak Suyun Özellikleri” ile ilgili yorum;