Nasıl Yaparım, Su Yumuşatma Cihazları

Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Düzelir?

Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir?

Bulaşık makinenizde bardakların lekelenmesinin birkaç olası nedeni vardır ve nedene bağlı olarak bu bulanıklığı önlemenin birkaç yöntemi vardır. Burada, bulaşık makinesinde yıkanmış bardaklarda bulanık kalıntı oluşmasının en olası üç nedenini ve bu sorunları nasıl çözeceğinizi veya önleyeceğinizi özetledik.

Önemli Çıkarımlar:

  • Sert su, aşınma ve nem, bulaşık makinesinde yıkandıktan sonra bardaklarda bulanık kalıntı oluşmasının yaygın nedenleridir.
  • Bir su yumuşatıcı takarak, daha fazla veya daha az deterjan kullanarak, su sıcaklığınızı değiştirerek ve bardakları boşalttıktan hemen sonra silerek bulaşık makinesinde bulanık bardakları önleyebilirsiniz.

Bulanık Bardakların 3 Yaygın Nedeni ve Bunları Nasıl Önleyebilirsiniz

Aşağıda, bulanık bardakların yaygın nedenleri ve bunları nasıl önleyeceğiniz yer almaktadır.

1-    Sert Su

Bulaşık makinesinde bulanık bardakların en olası nedeni sert sudur.

Bulaşık makinenizde sert su kullanmanın üç ana sorunu vardır. Birincisi, sert su mineralleri bulaşık makinesi deterjanı ile doğru şekilde reaksiyona girmez, bu nedenle temizlik için yeterli sabun oluşturmak için muhtemelen daha fazla deterjan kullanmanız gerekir.

Ayrıca, sert su birikintileri yüzeylerde kalır ve yumuşak su kadar hızlı veya kolay yıkanmaz. Sonuç olarak, yıkandıktan sonra bardaklarınızda sabunlu su filmi fark edebilir ve bu da onlara bulanık bir görünüm verebilir. Muhtemelen daha fazla bulaşık deterjanı kullandığınızda sert suyun bu etkisinin daha da kötüleştiğini göreceksiniz.

Sert su mineralleri ayrıca cam eşyalar üzerinde kireç tortuları oluşturur, bu nedenle yıkandıktan sonra bardaklarınızı bulanık ve kirli gösteren su lekeleri fark edebilirsiniz.

Sert Sudan Kaynaklı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bulaşık makinenizdeki bulanık cam bardaklarının nedeninin sert su olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Emin olmanın en iyi yolu suyunuzu test etmektir. Çevrimiçi olarak yaklaşık 15-20 dolara bir sertlik testi satın alabilirsiniz ve bu size galon başına tane (GPG) veya milyon başına parça (PPM) cinsinden bir su sertliği ölçümü verecektir.

Ayrıca bulanık bir içme bardağını beyaz sirkeye batırmayı da deneyebilirsiniz. Beş dakika bekleyin, ardından sirke solüsyonunu boşaltın ve bardağı kontrol edin. Bulanıklık ve tortular artık mevcut değilse, muhtemelen sert suyunuz vardır.

Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir?
Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir? Sert su

Sert Su Kaynaklı Bardak Lekeleri Nasıl Çözülür?

Bulaşıklarınızın bulanıklaşmasına neden olan bir su sertliği sorununu çözmenin veya önlemenin birkaç farklı yolu vardır. Bunlar:

  • Dahili su yumuşatıcıya sahip bir bulaşık makinesi satın alın: Birçok popüler bulaşık makinesi üreticisi artık dahili su yumuşatıcıya sahip bulaşık makineleri satıyor, bu da bulaşık suyunuzu yumuşatacak ve mineral lekeleri veya sertlik birikintilerini önleyecektir.
  • Bir su yumuşatma sistemi takın: Bulaşık makinenizde ve evinizdeki diğer cihaz ve armatürlerde sert suyun etkilerinden kaçınmak istiyorsanız, ana su borunuzun evinize giriş noktasına bir su yumuşatıcı takın. Su yumuşatıcılar, kalsiyum ve magnezyum minerallerini uzaklaştırarak yüzeylerde tortu bırakmalarını önler.
  • Daha fazla deterjan kullanın: Daha fazla deterjan kullanmak, sabunla daha iyi bir köpük oluşturarak bardaklarınızda mineral birikimi olasılığını azaltacaktır. Ancak, kalan sabun kalıntılarının neden olduğu bulanık cam eşyaları önlemeyecektir, bu nedenle mineral lekelerini azaltırken sabun kalıntısını en aza indirmek için muhtemelen denemeler yapmanız gerekecektir.
  • Bulaşıklarınızı ideal su sıcaklığında yıkayın: Çoğu bulaşık makinesi deterjanı, yaklaşık 54 santigrat derece sıcaklıktaki sıcak suyla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Daha düşük sıcaklıklarda suyun bulaşık deterjanıyla köpürmesi daha da zorlaşabilir ve bu da yıkandıktan sonra cam eşyalarınızda aşırı mineral birikmesine neden olabilir.
  • Bir parlatıcı kullanın: Bir yıkama döngüsünden sonra oyalanmak yerine, suyun bulaşık ve bardaklardan temiz bir şekilde durulanmasına yardımcı olmak için katı veya sıvı bir parlatıcı kullanabilirsiniz. Parlatıcılar tipik olarak her bulaşık makinesi döngüsü için ayrı ayrı eklenir.
  • Boşalttıktan hemen sonra bardakları mikrofiber bir bezle kurulayın. Bardaklarınızı havada kurutmak su lekeleri olasılığını artıracaktır, bu nedenle onları bulaşık makinesinden çıkardığınız anda suyu silin.

2-    Aşınma

Aşınma, bulaşık makinenizdeki bulanık şarap kadehlerinin bir başka olası nedenidir. Aşınmış bardaklar, temizlemeyle giderilemeyen küçük çiziklere veya oyuklara sahiptir.

Aşınmış bardaklara sahip olmanızın birkaç potansiyel nedeni vardır, bunlar şunlardır:

  • Özellikle bardakları her gün kullanıyorsanız ve yıkıyorsanız, bir yıkama döngüsünden kaynaklanan normal aşınma ve yıpranma.
  • Bardakları çok yumuşak suda yıkamak.
  • Bulaşık makinenizde çok sıcak su kullanmak.
  • Çok fazla deterjan kullanmak.
  • Yanlış deterjan türünü kullanmak.
  • Bulaşıkları yıkamadan önce aşırı ön temizlik yapmak.

Bardakta Aşınma Nasıl Tanımlanır

Bardaklarınızın aşınmış olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, onları ışığa doğru tutmaktır. Uzaktan bulanıklık gibi görünen şey, iyi bir ışık altında yakından bakıldığında muhtemelen küçük çizikler ve girintiler olarak ayırt edilebilir.

Sert suyu tespit etmek için yaptığınız aynı sirke testini de yapabilirsiniz. Sirke solüsyonunu döktükten sonra hala bulanık veya süt gibi bardaklarınız varsa, büyük olasılıkla sertlik mineralleri ile lekelenmek yerine aşınmışlardır.

Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir?
Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir? Aşınma

Bardaklarda Aşınma Nasıl Çözülür

Eğer aşınmış cam eşyalarınız varsa, aşınmayı geri almak için hiçbir şey yapamazsınız. Ancak, aşınma olasılığını azaltmanın birkaç yolu vardır:

  • Bardaklarınızı ve tabaklarınızı bulaşık makinesine koymadan önce tamamen temizlemeyin. Bulaşık makinesi deterjanları, bulaşıklardaki yiyecek parçacıklarını ve yağları parçalayan sert tuzlarla kasıtlı olarak tasarlanmıştır. Bulaşıklarınızı ve bardaklarınızı doldurmadan önce iyice temizlerseniz, bulaşık makinesi deterjanı bulaşıkların kendisinde daha sert bir etkiye sahip olacaktır.
  • Deterjan değiştirin. Bazı deterjanlar diğerlerinden daha serttir. Her zamanki tercihinizden farklı bir deterjan kullanmayı deneyin, örneğin fosfatsız bir deterjan veya daha düşük, daha hafif bir pH’a sahip bir deterjan.
  • Deterjan kullanımınızı azaltın. Daha az deterjan kullanmak, aşınma olasılığını azaltmanın başka bir yoludur. Özellikle yumuşak suyunuz varsa bu geçerlidir – suya ekstra eklemenize gerek kalmadan suyunuz bulaşık sabunuyla tepkimeye gireceği için çok fazla deterjan kullanmanıza gerek yoktur.

3-    Buğulanma

Bulaşık makinesinden çıkan bulanık içme suyu bardakları karmaşık bir şeyden kaynaklanmayabilir- sorunun kaynağı sadece buhar olabilir.

Bulaşık makineleri yıkama sırasında ılık su kullanır. Bulaşık makinesi bittikten hemen sonra açarsanız, muhtemelen bulaşıkların içinden buhar çıktığını fark edeceksiniz.

Buharın bir kısmı bardaklarınızın altına hapsolabilir ve bulanıklaşmalarına neden olabilir.

Nasıl Tanımlanır

Buğulanmış bardakları, yakından inceleyerek tanımlayabilirsiniz.

Bardaklar ince, buğulu bir parlaklığa sahipse ve parmağınızı bardağın üzerine bastırdığınızda net bir leke kalıyorsa, büyük ihtimalle buğulanmış bardaklarınız vardır.

Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir?
Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir?

Nasıl Çözülür

Buğulanmış cam eşyalarınızı yıkandıktan sonra gıcır gıcır temizlemenin en iyi yolu, onları mikrofiber bir bezle temizlemek veya bol miktarda soğuk hava akışı olan bir kurutma rafında havalandırmaktır.

Ayrıca, bir yıkama döngüsünde üretilen buhar miktarını azaltmak için yıkama suyu sıcaklığını düşürmeyi de deneyebilirsiniz.

Bulanık İçme Suyu Bardakları Nasıl Temizlenir

Bulaşık makinenizdeki bardakların her türlü bulanıklığını önlemek her zaman mümkün değildir. Peki, yıkandıktan sonra bulanık bardakları nasıl temizleyebilirsiniz?

Bardakları yumuşak bir mikrofiber bezle silmenizi öneririz. Bu, kalan nemi ve sabun kalıntılarını giderecek ve mineral lekelenmesini önleyecektir.

Hassas cam eşyalarınız varsa, bunları tutarken ve temizlerken dikkatli olun.

Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir?
Bulaşık Makinesinde Yıkandıktan Sonra Lekelenen Bardaklar Nasıl Önlenir?

Son Söz

Artık, bardaklarınızı bulaşık makinesinde yıkadıktan sonra bulanıklaşmasına neyin sebep olabileceği ve bulanık bardakları nasıl kristal berraklığında yapabileceğiniz konusunda iyi bir fikriniz olmalı.

Aşınmış cam eşyalarınız olmadığı sürece, bulanıklığın çoğu nedenini bir yıkama döngüsünden önce, sırasında veya sonra giderebilir veya önleyebilirsiniz. Özellikle mineral lekelenmesini veya sabun kalıntısını önlemek istiyorsanız, su ısıtıcınızın önüne bir su yumuşatıcı takın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir