Su ve Sağlık

Bebek Maması İçin Filtrelenmiş Su Kullanılabilir mi?

Bebek Maması İçin Filtrelenmiş Su Kullanılabilir mi?

Bebek Maması İçin Filtrelenmiş Su, Muhtemelen bebek maması için kullanmanız gereken su türüyle ilgili bazı kurallar olduğunu duymuşsunuzdur. Peki bu amaçla filtrelenmiş su kullanmak uygun mudur?

Bu yazıda bu soruyu yanıtladık ve bilmek isteyebileceğiniz diğer her şeyi tartıştık.

Önemli Çıkarımlar:

Evet, üç aylıktan küçük bebeklerin mamasındaki potansiyel mikropları öldürmek için suyu kaynattığınız sürece, mama için filtrelenmiş su kullanabilirsiniz.

Filtrelenmiş su, normal musluk suyundan daha temiz olsa da sterilize etmek için bebeğinizin mamasında kullanmadan önce yine de kaynatılması gerekir.

Bebek maması için filtrelenmiş suya göre daha iyi alternatifler, filtrelenmiş sudan daha saf ve tüm zararlı kirleticilerden arındırılmış ters ozmoz suyu ve damıtılmış sudur.

Bebek Maması Hazırlamak İçin Filtrelenmiş Su Kullanılabilir mi?

Evet, bebek maması hazırlamak için filtrelenmiş su kullanabilirsiniz. Bu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere her tür filtrelenmiş su için geçerlidir:

  • Buzdolabı filtreleri
  • Musluk başı filtreler
  • Tezgâh altı su filtreleri
  • Ters ozmoz sistemleri
  • Tüm ev tipi su filtreleri
  • Sürahi tipi su filtreleri

Ancak, filtrelenmiş su için de normal musluk suyu ile aynı kurallar geçerlidir: CDC’ye göre, üç aylıktan küçük bebekler için suyu yine de kaynatmanız, ardından toz bebek mamasıyla karıştırmadan önce yaklaşık beş dakika beklemeniz gerekir.

Bebek Maması İçin Filtrelenmiş Su Neden Musluk Suyundan Daha İyidir?

Filtrelenmiş su, bebek maması için musluk suyundan daha iyidir çünkü daha temiz ve daha saftır.

Filtrelenmiş su, musluk suyunda eser miktarda bulunan birçok kirleticiyi içermez. Musluk suyu kaynaklarının çoğu klorlanır ve CDC’nin 2020’de topladığı verilere göre ABD nüfusunun %70’inden fazlasının musluk suyu florürlüdür.

Birçok su kaynağında kurşun gibi ağır metaller, VOC’ler, ilaçlar, PFAS, pestisitler ve krom-6 dahil olmak üzere yüzlerce başka kirletici de bulunur.

Bu kirleticiler (kurşun gibi birkaç tanesi hariç) yasal olarak kabul edilebilir düzeydedir ve su kaynaklarımızda düşük seviyelerde sağlık üzerinde etkisi olduğu düşünülmez. Şahsen, ek filtrasyon olmadan musluk suyu içebilir ve hiçbir endişeniz olmayabilir. Ancak, bu içme suyu kirleticilerinin bir bebek üzerindeki etkileri hakkında endişelenebilirsiniz.

Birçok su filtresi bu kirleticileri büyük ölçüde azaltabilir veya giderebilir, böylece musluk suyunuzun kalitesini artırabilir ve bebeğinizin mamasında kullanılmasını daha güvenli hale getirebilir.

Filtrelenmiş Suyu Mamada Kullanmadan Önce Neden Kaynatmalısınız?

Çok küçük bebekler için mama hazırlarken neden filtrelenmiş suyun kaynatılması öneriliyor diye merak ediyor olabilirsiniz. Suyunuz kirleticileri gidermek için filtrelenmişse, neden ek bir arıtma yöntemine ihtiyacınız var?

Bunun nedeni, su kaliteniz veya saflığınız ne olursa olsun, bebek mamasının kendisinde hala zararlı bakteriler olabileceğidir ve bu nedenle suyun kaynatılması gerekli bir adımdır.

Suyu kaynattığınızda, kaynama işlemi fiziksel olarak kirleticileri gideremez, ancak çok sıcak su (yaklaşık 100°C) üretir ve bu da bakterileri ve diğer potansiyel olarak zararlı mikroorganizmaları öldürebilir.

Bu nedenle, filtrelenmiş, kaynatılmış su kullanmak iki güvenlik avantajı sunar: bebeğinizi çok fazla florür, klor, ağır metaller ve diğer tehlikeli kirleticilere maruz kalmaktan korurken, aynı zamanda bebeğinizi hasta edebilecek tehlikeli mikroorganizmaları öldürür.

Bebeğinizi beslemek için kullanmadan önce suyun soğuması için yeterli zaman bıraktığınızdan emin olun. Sıcaklık yaklaşık 37°C veya vücut sıcaklığında olmalıdır. Hazırlanan mamadan birkaç damlayı bileğinizin iç kısmına koyarak sıcaklığı kontrol edin – ılık hissetmelidir.

Bebek Maması Hazırlamak İçin Filtrelenmiş Suya En İyi Alternatif

Filtrelenmiş su, bebeğinizin sağlığına zararlı olabilecek birçok kirleticiyi içermediği için bebek maması hazırlamak için harikadır. Ancak, filtrelenmiş su arıtılmış su değildir ve filtreler bir su kaynağından her şeyi çıkaramaz.

Bebeğinizi suyunuzda bulunabilecek tüm kirliliklerden korumak istiyorsanız, musluk suyunuzu bir ters ozmoz sistemi veya su damıtıcı ile arıtmanızı öneririz.

Su damıtma ve ters ozmoz, arıtılmış suyla (toplam çözünmüş katı maddelerin %99,99’una kadarını içermeyen) sonuçlanan iki işlemdir. Bir ters ozmoz sistemi, suyu kirliliklerinden ayırmak için yarı geçirgen bir membran kullanırken, bir su damıtıcı, buharlaşana kadar suyu kaynatır, ardından temiz bir kapta su buharının yoğunlaşmasını sağlar.

Bebek maması hazırlamak için arıtılmış su kullansanız bile kaynatma aşamasını atlamamanızı öneririz. Bazı kaynaklarda suyun damıtılmış veya arıtılmış olması durumunda kaynatmanıza gerek olmadığı söylendiğini gördük, ancak biz buna katılmıyoruz.

Unutmayın, suyun kaynatılmasının amacı, mamanın kendisinde bulunabilecek bakteri ve mikroorganizmaları öldürmektir. Bu nedenle, mama ile önceden arıtılmış su kullansanız bile, üç aylıktan küçük bir bebek için mamayı mikrobiyolojik olarak güvenli hale getirmek için suyu yine de çok sıcak hale getirmeniz gerekir.

Bebek Maması İçin Filtrelenmiş Suyu Ne Zaman Kaynatmayı Bırakabilirsiniz?

CDC ve diğer güvenilir kaynaklar, bebeğinizin yaşamının ilk iki ila üç ayı boyunca bebek maması için kaynatılmış su kullanmanız gerektiğini söylüyor.

Bu süreden sonra, mama karıştırmak için filtrelenmiş içme suyunu kullanmaya devam edebilirsiniz ve önce kaynatmanıza gerek yoktur.

Bebeğinizin ilk iki ila üç ayından sonra suyunuzu kaynatmaya devam etmeyi seçmenizin birkaç nedeni olabilir:

  • Bebeğiniz prematüre doğduysa
  • Bebeğinizin bağışıklık sistemi zayıfsa

Durumunuzda mama için suyun kaynatılması konusunda emin değilseniz veya özel bir tavsiyeye ihtiyacınız varsa, bir sağlık uzmanına başvurun.

Sonuç

Özetle, evet, mama için filtrelenmiş su kullanabilirsiniz ve bu kesinlikle çoğu zaman eser miktarda florür, klor, ağır metaller ve diğer istenmeyen kirleticiler içeren doğrudan musluktan gelen normal suya göre daha cazip bir alternatiftir.

Çok küçük bir bebek için mama hazırlarken, karıştırmadan önce mamayı sterilize etmek için suyu kaynatmayı unutmayın. Normal musluk suyu, buzdolabından filtrelenmiş su veya başka herhangi bir arıtılmış veya şişelenmiş su kullanıyor olsanız da bunu yapmalısınız.

Bebek Maması İçin Filtrelenmiş Su Kullanılabilir mi?
Bebek Maması İçin Filtrelenmiş Su Kullanılabilir mi?

Sıkça Sorulan Sorular

Bebek maması için şişelenmiş su kullanabilir miyim?

Evet, mama için şişelenmiş su kullanabilirsiniz. Belirli musluk suyu kirleticileri hakkında endişeleriniz varsa, damıtılmış şişelenmiş su veya bir çeşit filtrelenmiş veya arıtılmış şişelenmiş su (düşük florürlü şişelenmiş su gibi) kullanmanızı öneririz. Bebeğinizin mamasıyla karıştırırken (bebek üç aylıktan küçükse) suyun yine de sterilize edilmesi için kaynatılması gerekir.

Mama için damıtılmış su yerine filtrelenmiş su kullanabilir miyim?

Evet, bebek maması için damıtılmış su yerine filtrelenmiş su kullanabilirsiniz. Ancak, filtrelenmiş su, damıtılmış suyun içermemesi gereken klor, florür, pestisitler, ağır metaller ve çoğu musluk suyu kaynağında bulunan diğer eser miktarda kirlilikler gibi eser miktarda kirletici içerebilir. Damıtılmış su daha temiz, daha saf ve daha güvenlidir.

Buzdolabından filtrelenmiş su steril midir?

Hayır, buzdolabından filtrelenmiş su steril değildir. Öncelikle, bu su filtrelenir, arıtılmaz, bu nedenle tüm kirliliklerden arındırıldığına dair bir garanti yoktur. Ayrıca, hiçbir filtrelenmiş içme suyu türü bebek mamanızı sterilize etmez- sadece suyun kaynatılması bunu yapar. Bu nedenle, bebeğinizin maması için filtrelenmiş buzdolabı suyu kullanmak tamamen sorun değil, ancak her zamanki prosedürü izleyip karıştırmadan önce suyu kaynatmayı unutmayın.

Mama için suyu kaynatmak mı yoksa filtrelemek mi daha iyidir?

Bebeğiniz üç aylıktan küçükse, mama için musluk suyunu filtrelemektense kaynatmak daha iyidir. Filtreleme isteğe bağlı (ve tavsiye edilen) ekstra bir adım olsa da ve musluk suyunuzdaki eser miktarda kirleticileri giderecek olsa da su kaynağınızın saflığına bakılmaksızın kaynatma işlemi gereklidir. Suyunuzu çok sıcak hale getirmek, mamanızı sterilize etmenin ve içinde bulunabilecek mikropları öldürmenin tek yoludur.

Bebek maması hazırlamak için normal musluk suyu kullanabilir miyim?

Evet, genellikle normal musluk suyunu, bu makalede belirtilen kurallara uyarak (bebeğiniz üç aylıktan küçükse mamayı sterilize etmek için suyu kaynatarak) bebek maması hazırlamak için kullanabilirsiniz. Belediye musluk suyunuzu yalnızca içilmesi güvenliyse kullanmalısınız- ki öyle olmalıdır. Açıklama için yerel su şirketinize danışın.

Editörün Tavsiyesi: Bebeğiniz için en iyi mamayı hazırlamak, onun sağlığı için attığınız ilk adımdır. Bu nedenle, mama hazırlarken kullanacağınız suyun kalitesi de büyük önem taşır. EthicWater Murica 75 Su Arıtma Cihazı, bebeğinizin maması için en saf ve temiz suyu sağlamak üzere tasarlanmıştır. Gelişmiş filtreleme teknolojisi sayesinde zararlı maddeleri sudan uzaklaştırarak bebeğinizin sağlığını korur. Murica 75 ile hazırlayacağınız mamalar, bebeğinizin gelişimine destek olacak en iyi başlangıcı sağlar.

Bebek Maması İçin Filtrelenmiş Su Kullanılabilir mi?” ile ilgili yorum;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir