Cilt Bakımı ve Güzellik

Brezilya Ağdası Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Brezilya Ağdası Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Bölgeyi hazırlamak, önceden peeling yapmak ve estetisyeninizle iletişim kurmak en iyi (ve en az acılı) sonuçları almanıza yardımcı olacaktır

Bazıları “kel güzeldir” der. Eğer aynı fikirdeyseniz, Brezilya ağdası aradığınız tüy alma yöntemi olabilir. Özellikle de aşağıda tıraş olmayı sevmiyorsanız.

Brezilya ağdası, tüm veya çoğu pubik tüyü alır, bu da işin çoğunu sizden alır ve tamamen tüysüz bir bölge sağlar. Ancak bu işlem artıları ve eksileriyle birlikte gelir. Peki, tamamen çıplak olmadan önce ne bilmelisiniz?

Dermatolog Dr. Shilpi Khetarpal, Brezilya ağdası yaptırmadan önce ne beklemeniz gerektiğini, önceden nasıl en iyi şekilde hazırlık yapabileceğinizi ve sonrasında nasıl bakım yapmanız gerektiğini açıklıyor.

Brezilya Ağdası Nedir?

Gerçek konuşalım: Çoğumuz tüylüyüz. Genellikle pubik tüyler uyluğunuzdan biraz aşağı doğru büyüyebilir ve bu da mayo veya iç çamaşırından dışarı sarkabilir. Bazen göbek deliğinize doğru yukarı doğru büyür.

Bu tüylerden tek seferde kurtulmak isteyenler için farklı türde ağda işlemleri vardır. Bir bikini ağdası, bikini çizginizin kenarı boyunca, uyluğunuz boyunca ve göbeğinizin altında tüyleri alır. Brezilya ağdası ise işleri daha da ileri götürür.

Bu ağda yöntemi, tüm pubik tüyleri — üstte, arkada ve her köşede — alır. Gittiğiniz yere bağlı olarak, ağdacınız farklı türde ağdalar kullanabilir (hem sıcak hem de soğuk). Ancak tüm ağdalar, tüyleri kökünden çekebilmek için onlara yapışarak çalışır.

Brezilya ağdası sizin için doğru mu? İşte dikkate almanız gereken artılar ve eksiler.

Faydalar ve Riskler

Doğal (yani tüylü) olmakta sağlıksız veya hijyenik olmayan bir şey yoktur. Ancak daha bakımlı bir görünümü tercih ediyorsanız, ağdanın bazı faydaları vardır, diyor Dr. Khetarpal.

Brezilya ağdası yaptırmanın bazı faydaları şunlardır:

  • Daha az tahriş (uzun vadede): İyi hazırlık yaparsanız, ağda tıraşa göre döküntü ve şişliklere neden olma olasılığı daha düşüktür.
  • Uzun süreli sonuçlar: Ağda tüyleri kökünden çeker, bu yüzden bir jilete göre daha uzun süre pürüzsüz kalırsınız. Brezilya ağdası üç veya dört hafta boyunca tüysüz kalmanızı sağlayabilir. (Bu noktada, ağdacınızı tekrar ziyaret etme zamanı gelir.)
  • Uzun vadede daha az tüy: Tekrar tekrar ağda yaptırırsanız, tüy genellikle daha yumuşak ve ince geri çıkmaya başlar. Zamanla, ağda daha kolay ve daha az acılı olacak ve seanslar arasında daha uzun süre geçirebileceksiniz.

Aynı zamanda, ağda herkes için uygun olmayabilir. Riskler ve yan etkiler şunları içerir:

  • Döküntü: Özellikle doğru hazırlık yapmazsanız, ağdadan hemen sonra şişlik ve kızarıklık yaşamak yaygındır. Bu geçicidir ve genellikle kendi kendine geçer.
  • Kaşıntı: Ağdalamış cildiniz iyileşirken kaşınabilir. “Kaşımamaya çalışın çünkü bu cildi tahriş edebilir,” diye tavsiye ediyor Dr. Khetarpal.
  • Vulvodini: Süper yaygın olmasa da, 2019 tarihli bir çalışma, pubik tüylerin alınmasının vulvanın kronik ağrısı olan vulvodini gelişme riskini artırabileceğini gösterdi.

Ne Kadar Acı Verecek?

Brezilya ağdası muhtemelen acıtacak. Saçınızın çekildiğini hiç yaşadıysanız, bunun biraz rahatsızlık verebileceğini bilirsiniz — aynı şey aşağıdaki tüyleriniz için de geçerlidir. Peki, ne kadar acı verici olabilir? Acı, rahatsızlıktan “Aman Tanrım” derecesine kadar değişebilir. Ancak ilk sefer genellikle en kötüsüdür.

Brezilya ağdası sırasında deneyimlediğiniz acı seviyesi, acı toleransınıza, cilt hassasiyetinize ve tüy kalınlığınıza bağlıdır. Bu yüzden arkadaşınız ter dökmediğini söylediyse, sizin için aynı olmayabilir.

Brezilya Ağdasında Ne Beklemelisiniz?

Duşta kendinize hızlı bir tıraş veya düzeltme yapmaya kıyasla, Brezilya ağdası çok daha kapsamlıdır. Ve daha da önemlisi, sizi doğru şekilde hazırlayacak, dezenfekte edecek ve ağdayı doğru uygulayacak profesyonel bir estetisyene gitmeyi içerir.

Ağda Öncesi Nasıl Hazırlanılır

En iyi sonuçları almak için, randevunuzdan önce bazı basit adımlar atabilirsiniz.

Sizin İçin Uygun Olup Olmadığına Karar Verin

Özellikle ağdalamaya yeniyseniz, kendinize birkaç soru sormadan atlamayın.

Ağdalamayı atlamalısınız eğer:

  • Yeni güneş yanığı olduysanız. Bu, ağda sürecini 10 kat daha acılı hale getirecektir, bu yüzden yanık iyileşene kadar randevunuza gitmeyin.
  • Çok hassas bir cildiniz varsa. Cildiniz tıraşa kötü tepki veriyorsa veya herhangi bir egzama alevlenmesi yaşıyorsanız, Brezilya ağdası size daha fazla tahriş verebilir. Emin değilseniz, ağdalamaya gitmeden önce dermatoloğunuzla konuşun.
  • Son altı ay içinde izotretinoin adlı akne ilacını aldıysanız. “İzotretinoin alırken ağda yapmak kalıcı yara izlerine neden olabilir. Ve bu hem sıcak hem de soğuk ağda için geçerlidir,” diye uyarıyor Dr. Khetarpal.

Araştırmanızı Yapın

Gidecek bir estetisyen bulurken, bir sağlık hizmeti sağlayıcısı bulmak kadar titiz olun. “Tüy alma işlemi, doğru yapılmazsa enfeksiyon veya yaralanma riski taşır,” diye vurguluyor Dr. Khetarpal. “Güvenilir bir salon bulmak için yorumları okuyun ve tavsiyeler isteyin.” ABD’deki çoğu ağdacı, işlemi yapmak için bir lisansa sahip olmalıdır.

Ve ağdacıların eldiven giymesi ve asla “çifte daldırma” yapmaması gerekir. Yani, her seferinde yeni bir çubuk kullanarak balmumu tenceresinden balmumu almalı, cildinize uygulamak için kullandıkları aynı çubuğu yeniden daldırmamalıdırlar.

Tıraş Etmeyin

Garip görünebilir, ancak randevunuzdan önce tıraş olmaktan kaçınmalısınız. Randevunuzdan en az iki ila üç hafta önce, tüylerin özgürce büyümesine izin verin! Bunun nedeni, ağdanın uygulandığında tutunacak bir şeye sahip olması içindir. Ayrıca, pubik tüyleriniz ağda için çok kısa ise, tahrişe yol açabilir.

Randevunuzdan Önce Kısaltın

Tıraş olmaktan kaçınırken, randevunuza yaklaştığında tüylerinizi biraz kısaltmalısınız. Tüyler, ağdanın işini yapabilmesi için çeyrek ila üç çeyrek inç arasında olmalıdır, diye öneriyor Dr. Khetarpal. Daha uzunsa, gitmeden önce kısaltmak isteyebilirsiniz.

Temizleyin ve Peeling Yapın

Randevunuzdan önce duş alarak bölgeyi iyice temizleyin. Peeling yapmak da iyi bir fikirdir — bu, batık tüyleri önleyebilir. Bunu randevunuzdan bir ila iki gün önce yapmalısınız. Ölü deri hücrelerini çıkarmak için nazik bir peeling kremi veya kuru fırça kullanın.

Acıyı Önleyin

Özellikle acıya karşı ekstra hassassanız, randevunuzdan yaklaşık yarım saat önce ibuprofen veya asetaminofen alın. Ve kafein ve alkolü randevunuzdan önce kaçının, çünkü cildinizi daha hassas hale getirebilirler.

Açık İletişim Kurun

Estetisyeninize herhangi bir alerji veya cilt hassasiyetinizi, veya cildinizi etkileyebilecek retinoid veya akne ilacı gibi ürünler kullanıyorsanız bildirin.

Brezilya Ağdası Nasıl Yapılır?

Brezilya ağdası, ön, yanlar, arka ve genellikle anüs çevresi dahil olmak üzere pubik bölgedeki tüylerin çoğunu veya tamamını almayı içerir. Tüm işlem genellikle tüy miktarına ve estetisyenin becerisine bağlı olarak yaklaşık 30 ila 60 dakika sürer.

Brezilya ağdası sırasında tipik olarak ne olduğunu adım adım gözden geçirelim:

  1. Hazırlık. Ağda yaptırmadan önce, estetisyeninizle bir danışma yapmak isteyeceksiniz. Sağlığınız, cilt hassasiyetiniz ve önceki ağda deneyimleriniz hakkında bazı sorular soracaklar. Belden aşağı soyunmanız istenecektir. Bazı spalar, mahremiyet için tek kullanımlık iç çamaşırı veya havlular sağlar.
  2. Temizleme. Estetisyen, yağları, teri veya losyonu çıkarmak için bölgeyi temizleyecektir. Bu, ağdanın cildinize düzgün bir şekilde yapışmasını sağlar.
  3. Ağda Öncesi Uygulama. Henüz ağda değil, bu yüzden irkilmeyin! Cildinizi korumak ve ağdanın tüylerinize (cildinize değil) yapışmasını sağlamak için hafif bir ağda öncesi yağ veya pudra uygulanabilir.
  4. Ağda Uygulaması. Sert ağda veya yumuşak ağda kullanılır. Sert ağda kalın bir tabaka halinde uygulanır ve şeritler olmadan çıkarılırken, yumuşak ağda ince bir tabaka halinde uygulanır ve kumaş veya kağıt şeritlerle çıkarılır. Estetisyeniniz küçük bölümlerde çalışacak ve ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayacaktır.
  5. Tüylerin Alınması. Tüylerin alınması, kullanılan ağda türüne bağlı olacaktır. Eğer sert ağda ise, soğuması ve sertleşmesi beklenir, sonra tüylerin çıkış yönünün tersine hızlıca çekilir. Eğer yumuşak ağda ise, bir kumaş veya kağıt şerit ağdanın üzerine bastırılır ve sonra tüylerin çıkış yönünün tersine hızlıca çekilir. Estetisyeniniz rahatsızlığı en aza indirmek için cildinizi gergin tutabilir.
  6. İşlemi Tekrarlama. Bu işlem, istenen miktarda tüy alınana kadar her bölüm için tekrarlanır. Estetisyeniniz kalan tüyleri almak için cımbız da kullanabilir.
  7. Ağda Sonrası Bakım. Son olarak, kalan ağda temizlenir. Genellikle aloe vera veya çay ağacı yağı içeren yatıştırıcı bir losyon veya jel uygulanır, bu da cildi sakinleştirir ve kızarıklığı azaltır.

Sonrası Bakım

Randevuyu bitirdikten sonra, alt bölgenize nazik davranın. Estetisyeniniz size ağda sonrası bakım talimatları verecektir, bunlar arasında 24 ila 48 saat boyunca sıcak banyolardan, saunalardan ve dar giysilerden kaçınmak yer alır. Genel olarak, hemen sonrasında bölgeye dokunmayın. Bölgede biraz kızarıklık normaldir, ancak bu devam eder ve aşırı ağrı, şişlik, iltihap veya akıntı ile eşleşirse, hemen bir sağlık uzmanına, örneğin bir dermatoloğa danışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir