Cilt Bakımı ve Güzellik

Can Sıkıcı Gıdımdan Nasıl Kurtulabilirim? Çift Çene

Can Sıkıcı Gıdımdan Nasıl Kurtulabilirim? Çift Çene

Selfie çekerken çift çene mi görüyorsunuz? Egzersizden ameliyata kadar, çene yağını azaltabilir veya ortadan kaldırabilirsiniz, ancak anında çözüm yok

Profil fotoğrafları. Selfieler. Grup çekimleri. Dijital görüntüler bu günlerde hüküm sürüyor. Kamera için “peynir” deme zamanı geldiğinde, çift çenenizi saklamak için her açıdan poz vermeniz gerekiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Belki de ondan tamamen nasıl kurtulabileceğinizi merak etmeye başladınız.

Ne yazık ki, anında bir çözüm yok. Özellikle bu çene hattını miras aldıysanız bu geçerlidir. Çift çeneler, fazla kilolu veya obez olmakla da bağlantılı olabilir. Anında çözümler olmasa da, zaman ve çaba ile azaltabilirsiniz.

“Tipik olarak, çift çene fazla kilo taşımakla ilişkilidir. Ancak çift çeneden doğal olarak nasıl kurtulacağına dair bir araştırma yok. Yani, diyet ve egzersiz dışında,” diye belirtiyor sağlık ve fitness uzmanı Chris Dempers, ACSM EP-C.

Eğer diyet ve egzersiz işe yaramıyorsa — veya daha hızlı sonuçlar istiyorsanız — her zaman çift çene ameliyatı seçeneği vardır. Bazı prosedürler bu alanı yeniden şekillendirebilir, fazla yağı çıkarabilir ve cildinizi pürüzsüzleştirebilir. Ancak herhangi bir karar vermeden önce, o çift çenenin nereden geldiğini ve onu ele almak için seçenekleri daha iyi anlamak önemlidir.

Çift Çeneye Ne Sebep Olur?

Çift çeneniz olduğunda, orada ve çevresinde fazla yağ var demektir. Dempers, fazla kilolu veya obez olmanın genellikle çift çeneye neden olabileceğini söylüyor. “İnsanlar kilo aldıkça, çoğu vücutlarının her yerinde eşit olarak kilo alır, yüz ve çene bölgesi dahil,” diye devam ediyor.

Genetik faktörler de var. “Bazı insanlar daha güçlü bir çene hattını miras alırken, diğerleri obez veya fazla kilolu olmasalar bile daha yumuşak bir çene hattına sahiptir,” diye ekliyor. Orada gevşek cilt de olabilir, bu da çift çene etkisine neden olur.

Çift Çene Tedavi Seçenekleri

O çift çeneden kurtulmaya gelince, tekrar söylüyoruz, hızlı çözümler yok. Hiçbir şey gevşek cildi anında sıkılaştıramaz veya yağı ortadan kaldıramaz. Ve Dempers, bunu vaat eden tekliflerden uzak durmanız gerektiğini vurguluyor.

Çift çeneden kurtulmanın tek yolu egzersiz ve sağlıklı beslenme veya cerrahidir. Ve cerrahi olmayan çift çene tedavilerinden fark edilir sonuçlar almak zaman ve sabır gerektirir. Ameliyat sonrası iyileşme için de aynı şey geçerlidir.

Akıllı Beslenme

Yediğiniz yiyecekler (ve nasıl yediğiniz), sağlıklı kilo kaybını yönlendirir. Ve çift çeneden doğal olarak kurtulmanın en iyi yolu budur. Peki ne “yemeniz gerektiğini” ve bunu yaparken kalorileri nasıl azaltacağınızı nasıl bileceksiniz?

Başarı için, kısıtlamaya değil, beslenmeye odaklanın. Daha besleyici yiyecekler yediğinizde, kilo vermek ve korumak, kısıtlayıcı veya moda diyetlere göre daha kolay olabilir. İdeal kalori sayıları değişse de, Dempers günde 1.200 kaloriden az yememenin önemli olduğunu söylüyor.

“Bu, daha küçük olan ve daha az kaloriye ihtiyaç duyan biri için bile düşüktür. Bu 1.200 kalorilik eşik, boyutunuza ve aktivite seviyenize bağlı olarak daha yüksek olabilir,” diye açıklıyor. “Beyninize ve genel sağlığınıza yardımcı olmak için uygun yakıta, besinlere ve yağlara ihtiyacınız var.”

Ne yiyeceğinizi ve ne kadar yiyeceğinizi bilmek genellikle bunaltıcı gelebilir. Ancak matematiği tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz. Sizin için çalışabilecek iyi fitness/diyet takip uygulamaları var, diyor Dempers. Bu uygulamalar size yardımcı olabilir:

  • Yediğiniz ve yaktığınız kalorileri takip etmek.
  • Market ürünlerini tarayarak beslenme bilgisi almak.
  • Her gün ne kadar protein, lif ve yağa ihtiyacınız olduğunu anlamak.

Egzersizler

Kilo vermeye gelince, bilinçli beslenme fiziksel aktivite ile el ele gider. Ve her gün tüm vücudunuzu hareket ettirmek önemli olsa da, çene hattınızı da şekillendirmenin yolları vardır. Çene yağını azaltmak için, çene ve boyun kaslarınızı yeniden eğitmek için şunları kullanabilirsiniz:

  • Çene egzersiz aletleri: Yüz ve çene kaslarınızı güçlendirmek için ısırdığınız küçük cihazlar.
  • Çift çene egzersizleri: Çift çenenin görünümünü azaltabilecek boyun kaslarınızı güçlendirmek için. Bu egzersizleri gün boyunca kolayca yapabilirsiniz. Bunlardan bazıları şunlardır:

Çene Sıkıştırma

  • Mümkün olduğunca dik oturun veya ayakta durun.
  • Çenenize bastırmadan, hafifçe işaret parmağınızla dokunun.
  • Başınızı ve boynunuzu geriye doğru çekin. Yavaş hareket etmek ve parmağınızı yerinde tutmak isteyeceksiniz. Çenenize dokunmamalı.
  • Başınızı ve çenenizi bu pozisyonda 10 saniyeye kadar tutun.
  • Şimdi, başınızı ve çenenizi yavaşça başlangıç pozisyonuna geri getirin, böylece çeneniz tekrar hafifçe parmağınıza dokunsun.
  • Tam bir set için dokuz kez daha tekrarlayın.
  • Bir seferde bir set yapın, gün boyunca beş ila yedi kez tekrarlayın.

Tavana Öpücük

  • Mümkün olduğunca dik oturun veya ayakta durun.
  • Başınızı geriye doğru eğin ve tavana bakın.
  • Ardından, tavanı öpmeye çalışıyormuş gibi dudaklarınızı büzmeye çalışın.
  • Bunu beş ila 10 saniye tutun.
  • Bir set için 14 kez daha tekrarlayın.
  • Bunu günde iki kez yapın.

Dil Çıkarma

  • Ağzınızı olabildiğince geniş açın.
  • Dilinizi, çene ve boyun kaslarınızda sıkılaşma hissedene kadar dışarı çıkarın.
  • 10 saniye tutun.
  • Bırakın ve 10 kez tekrarlayın.

Boyun Döndürme

  • Mümkün olduğunca dik oturun veya ayakta durun.
  • Çenenizi göğsünüze koyun ve saat yönünde yavaşça boynunuzu tam bir daire çizmeye başlayın.
  • Bunu yaparken omuzlarınızı aşağıda tutun.
  • Dokuz kez daha tekrarlayın.

Dempers, bu yöntemlerin hiçbirinin çene yağını tamamen kesemeyeceğini vurguluyor. Ancak yüz, çene ve boyun kaslarınızı geliştirebilirler.

“Daha güçlü boyun kasları otomatik olarak daha az yağ anlamına gelmez. Örneğin, günde bin mekik yapabilirsiniz. Ancak yine de ideal kalori alımınızı aşıyorsanız, karın yağı gitmeyecektir,” diye örnekliyor.

Aynısı çift çeneniz için de geçerlidir. Bu alanı hedefleyen egzersizler, sağlıklı beslenme ve egzersizin faydalarını destekleyebilir. Ancak bu dinamik ikilinin yerini alamazlar.

“Aleti size sonuç veriyormuş gibi düşünebilirsiniz, ancak çoğu insan onları kullanırken spor salonunda da çalışıyor,” diye belirtiyor Dempers. “Günlük bir saat egzersiz yapan ve sağlıklı bir diyet uygulayan herkes kilo verecek ve bunu yüzlerinde görecek.”

Ve herhangi bir egzersiz programına başlarken, bunu doğru yaptığınızdan emin olmak istersiniz. Aksi takdirde, çene ve boynunuzdaki onlarca kası fazla çalıştırabilir ve zorlayabilirsiniz. Veya temporomandibular eklem bozuklukları (TMJ) gibi diğer komplikasyonlara neden olabilirsiniz.

Bu yüzden zaman ayırın ve yavaş başlayın. Her gün 10 ila 15 dakika yürümek bile sizi daha iyi bir fitness yoluna koyabilir. Ve yardım istemekten çekinmeyin. Eğer karşılayabiliyorsanız, kayıtlı bir diyetisyen veya profesyonel bir antrenörle çalışın. Size en iyi sonuçlara ulaşmanızda yardımcı olabilirler.

Ancak bu tek çözüm değildir. Bir egzersiz arkadaşı bulun, sizinle yürüyüşe, koşuya veya spor salonuna gidecek biri. Bu da sizi motive ederek ve yolda tutarak hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Tıbbi Prosedürler ve Cerrahi

Diyet ve egzersiz çenenizi yeniden şekillendirmeye yardımcı olmuyorsa, çift çene ameliyatını düşünebilirsiniz. Boynunuzdaki gevşek cildi ve fazla yağı alır. Plastik cerrahlar çeşitli şekillendirme ameliyatları yaparlar. Ve farklı tedavi türlerini birleştirebilirler, örneğin:

  • Çene Liposuction: Çene altından ve boyun derisinin altından yağı emer.
  • Çene Germe: Cildi sıkılaştırır ve çene ve üst boyun çevresindeki fazla yağı alır.
  • Boyun Germe: Kasları sıkılaştırır ve tüm boyun ve çene çevresindeki fazla cildi alır.
  • Kybella® Enjeksiyonları: Sıkı cilde sahip alanlardaki küçük miktarda yağı parçalar.

Çift Çene Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ameliyat olmaya karar vermeden önce, bir plastik cerrahi ekibiyle konsültasyon yapacaksınız. Sağlık uzmanınız bu çift çene tedavileri hakkında sizinle konuşacak. Size birçok soru soracaklar, örneğin:

  • Neden çift çene ameliyatı olmak istiyorsunuz?
  • Diyet ve egzersiz gibi diğer çift çene tedavilerini denediniz mi?
  • Herhangi bir tıbbi durum teşhisi konuldu mu?
  • Hangi reçeteli ilaçları alıyorsunuz?
  • Sigara içiyor, alkol kullanıyor veya reçetesiz ilaçlar alıyor musunuz?

Sağlayıcınız çenenize ve boynunuza yakından bakacak. Nerede cilt ve kası sıkılaştıracaklarını işaretlemek için üzerine kalemle çizim yapabilirler. Ve tıbbi kayıtlarınız için yüzünüzün “önce” fotoğraflarını çekecekler.

Bu ziyaret sırasında, anestezi seçenekleriniz, bu tür ameliyatla gelen riskler ve iyileşme sırasında ne bekleyeceğiniz hakkında da bilgi alacaksınız. Maliyetler hakkında da konuşacaksınız. Çift çene ameliyatı tipik olarak isteğe bağlı, kozmetik bir prosedür olarak kabul edilir. Bu genellikle tıbbi sigorta tarafından karşılanmadığı anlamına gelir. Yani tüm maliyeti ödemeniz gerekecek.

Çift çene ameliyatınızın yapıldığı gün genellikle eve gidebilirsiniz. Ancak kendinizi hazırlayın — bandajlarla ve belki de bir çene bandıyla çıkacaksınız. Ah, ve ameliyat kesiklerinizde drenler varsa, uzun süreli olmadıklarını bilmek sizi mutlu edecektir. Sağlayıcınız onları birkaç gün sonra ilk takip ziyaretinizde çıkaracaktır.

İki hafta içinde iyileşmesi gereken ağrı, morarma ve şişlik yaşayabilirsiniz. Ancak kesiklerinizin iyileşmesi birkaç ay sürebilir. İyileştikten sonra, daha belirgin bir çene ve boyuna sahip olabilirsiniz. Ve cildiniz daha pürüzsüz hissedebilir.

Çift Çene Tedavisine Devam Etmek

Çift çeneniz bir gecede kaybolmayacak olsa da, sonsuza kadar onunla yaşamak zorunda değilsiniz. Sağlıklı yiyecekler yemekten ve düzenli egzersiz yapmaktan ameliyat olmaya kadar, sarkıklığı azaltabilir ve belki de özgüveninizi artırabilirsiniz. Ve biraz zaman ve sabırla, “en iyi” açınızı bulmaya çalışmadan gülümseyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir